Specialisera sig eller lära sig alla spel

 

För att kunna bli riktigt bra på ett spel så är det bra att välja ett spel och specialisera sig på det innan man lär sig fler spel. De flesta pokerproffs menar att det lönar sig att satsa på att bli riktigt bra på ett spel först innan man försöker lära sig en massa andra pokervarianter. Välj det pokerspel eller den variant av poker som du tycker är roligast. Vad tycker du bäst om? Omaha Hold Em, Texas Hold Em eller 7 Card Stud? Limit Hold Em eller No Limit Hold Em? Sit and Go turneringar eller gratisturneringar?

Även om det tar lite tid innan du är riktigt bra så kommer det förmodligen att löna sig i längden. När du blivit bra på en pokervariant så kan det vara kul att testa på även andra varianter. En erfaren och duktig pokerspelare kan snabbt och enkelt lära sig andra varianter av poker. Även om han eller hon har en eller ett par pokervarianter som spelaren behärskar bättre än de andra så brukar kunniga pokerspelare klara sig bra i de flesta pokerspel. Alla pokerspel har ju i grund och botten samma grundregler så det är inte så extremt mycket som skiljer dem åt.

Det är dags för dig och bestämma dig nu!
Nackdelen med att specialisera sig på ett pokerspel alltför tidigt är att man kanske inte har hunnit testa så många pokervarianter. Om du direkt i spelarkarriären väljer att specialisera dig på exempelvis Limit Texas Hold Em så betyder det ju också att du väljer bort de andra pokervarianterna och flera av dem kanske du aldrig ens har provat. Kanske visar det sig senare att du har en större fallenhet för till exempel No Limit Texas Hold Em. Det är förvisso bra att specialisera sig, men det är en fördel att ha testat många olika pokervarianter först innan du bestämmer dig för vilken som ska bli din favorit.

Det finns också ytterligare en nackdel med att specialisera sig och den liknar den som många idrottsmän kan drabbas av. Om man specialiserar sig på en enda pokervariant så kanske du spelar den ända tills den blir för tråkig och för förutsägbar. Då kommer kanske även din entusiasm att försvinna och din utveckling som pokerspelare att stanna av. För att bli en bra pokerspelare så krävs det att du specialiserar dig, men för att utvecklas som spelare krävs också nya utmaningar hela tiden. När du har blivit bra och känner att du har fastnat så kanske det krävs att du provar nya pokervarianter eller nya sätt att spela tills du känner att du återigen hittar din spelglädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *