Skillnad mellan Limit och No-limit spel

I USA är Limit Texas Hold Em den mest förekommande varianten av Texas Hold Em. På andra delar av världen så är det däremot No Limit Texas Hold Em som är den mest förekommande varianten av Texas Hold Em. Alla de stora pokerturneringarna spelas med No Limit. Men vad är det som skiljer dem åt egentligen?

Satsningarna
I Limit Texas Hold Em så är det ett fast belopp man får satsa och om någon spelare höjer så är även detta belopp fastställt i förväg. En pokeromgång med $5/$10 innebär exempelvis att satsningarna är på fem dollar före och efter att floppen är lagd. När det gäller turn- och riverkorten tillåts satsningar på tio dollar. I No Limit Texas Hold Em så är det obegränsade insatser. Du kan satsa hur mycket du vill och det finns heller ingen gräns för den största tillåtna satsningen. Det innebär att du kan välja att satsa alla dina marker om du skulle vilja det.

Har du lärt dig skillnaden?
Tekniken
No Limit Texas Hold Em är ett mer tekniskt spel än Limit Texas Hold Em. No Limit Hold Em erbjuder fler verktyg där erfarna spelare kan vinna stort över nybörjarspelarna. En erfaren spelare kan exempelvis ta motståndarens alla marker under en och samma hand, eller bluffa ut honom ur spelomgången. Men självklart kan detta också slå tillbaka mot en själv. Ett misstag behöver inte betyda så mycket i Limit Hold Em, men ett eller ett par misstag i No Limit Hold Em kan göra att du förlorar alla dina marker. I No Limit Texas Hold Em så är psykologi och pokerface mycket viktigare. Det är betydelsefullt att kunna identifiera motspelarens spelstil och kunna läsa av hans styrkor och svagheter. För att vinna måste du också känna dig själv, veta din egen spelstil och kunna fatta ett beslut baserat på motståndarens tidigare spelande, din egen hand och antalet möjliga händer. No Limit Hold Em är alltså en klurigare pokervariant, men därför också kanske roligare och mer spännande.

Positionen
Det bästa är att sitta i en sen position, oavsett vilken av pokervarianterna som du spelar. Men I No Limit Texas Hold Em är positionen viktigare än i Limit Texas Hold Em. Det är också viktigt att ta initiativ i No Limit Hold Em. Du bör sträva efter att vara den som satsar och höjer istället för att vara den som synar. Då blir din motspelare tvungen att rätta sig efter dig och ditt sätt att spela istället för att själv bestämma över spelet, vilket ger dig bättre vinstchanser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *